Erpe-Mere stimuleert zijn burgers om te bewegen. Om onze inwoners competitief en recreatief te laten sporten, heeft het bestuur zelf niet stil gezeten.

Met twee sporthallen voorzien we de indoorsporters van de noodzakelijke infrastructuur. De verschillende voetbalclubs steunen we op het vlak van logistiek, eigen infrastructuur én met het kunstgrasveld op het gemeentelijk domein Steenberg. De Finse piste heeft recent een metamorfose ondergaan en is een voorbeeld voor andere gemeenten.

Verschillende trage wegen werden onder handen genomen zodat ze met de (stads)fiets te berijden zijn. De trage wegen werden ook opgenomen in het wandelroutenetwerk op het grondgebied van Erpe-Mere. Elke editie van het gemeentelijk infoblad kan je een nieuwe wandeling ontdekken. Zo laten we de recreatieve loper, wandelaar en paardenliefhebber maximaal genieten van de natuurpracht van onze acht mooie dorpen.

Jong geleerd …
De jeugdwerking van de diverse clubs loopt als een rode draad door ons sportbeleid. Sportclubs worden actief ondersteund, onder meer via een extra toelage voor clubs met geschoolde jeugdtrainers. Die jeugdtrainers worden bovendien jaarlijks uitgenodigd voor Jeugdcoach 2.0, een educatieve dag georganiseerd door de Regiosportdienst van Zuid-Oost-Vlaanderen. Door de kwaliteit van de jeugdwerking te verbeteren, willen we meer kinderen naar de sportvereniging krijgen.

De gemeente zet ook succesvol in op sportkampen tijdens de schoolvakanties, sport op woensdagnamiddag en sportweken voor de basisscholen. Zo’n sportweek bestaat uit een combinatie van lessen en sportinitiaties. De jaarlijks interscholencross voor kinderen van alle basisscholen uit Erpe-Mere is een sportieve traditie geworden. Ouders en grootouders supporteren voor hun oogappels en keren met een grote glimlach terug naar huis.

Erpe-Mere, sportieve gemeente
Verschillende initiatieven zetten Erpe-Mere als sportieve gemeente extra in de kijker. In een recent verleden kluisterde de Steenbergcross sportminnend Vlaanderen aan de tv. Wie herinnert zich niet de heroïsche strijd tussen Klaas Vantornout, Wout Van Aert en Sven Nys tijdens het Belgisch Kampioenschap veldrijden. Nu zakt de Erpe-Merenaar massaal af naar de passage van de Ronde van Vlaanderen door ons Dorp van de Ronde. Die dag kijken we reikhalzend uit naar onze sportieve helden. Zij zijn een inspiratie en zetten ons aan tot sporten en bewegen.

Met een gezonde geest in een gezond lichaam stralen we met z’n allen de levenslust van onze vitale gemeente uit.